Не ядеш, потиш се във фитнеса и пак не отслабваш! Защо? Ето 5 основни причини:

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Не ядеш, потиш се във фитнеса и пак не отслабваш! Защо? Ето 5 основни причини:
8918
Източник: actualno.com
Не ядеш, потиш се във фитнеса и пак не отслабваш! Защо? Ето 5 основни причини:

Сигурно всяка жена на диета е преживявала този кошмар - въпреки гладуването, спорта и движението стрелката на кантара упорито не мърда надолу! Дали обаче е правилно да виним единствено себе си за неуспеха? Оказва се, че има фактори, които влияят върху отслабването ни и нямат нищо общо с храната и движението.

Ето 5 причини защо не слабеете, даже когато сте на диета :

1. Все още ядете предимно калорични храни

Дори ако размерът на порцията ви е сравнително малък, но съдържанието на калории в нея е високо, това със сигурност ще ви попречи да отслабнете.

Растителните масла, сладките кисели млека и извара, тофуто, авокадото, сушените плодове и семената увеличават вероятността от наднормено тегло, тъй като съдържат много мазнини и калории. 

2.

Спите малко

Научните изследвания отдавна са доказали ефекта от липсата на сън върху метаболизма. За да се възстанови, тялото се нуждае от най-малко седем часа сън в денонощие. Ако спите по-малко, изгарянето на калории се забавя. 

3. Вероятно щитовидната ви жлеза не функционира нормално

Тъй като щитовидната и хипофизната жлеза регулират метаболизма, всички заболявания, свързани с тях, провокират колебания в теглото, често много сериозни. Например, хипотиреоидизмът (понижена функция на щитовидната жлеза) води до по-бавен метаболизъм и увеличаване на теглото.

4. Основното ви хранене е вечер

Нередовното хранене, съчетано с обилна вечеря, води до забавяне на метаболизма. Ако сте свикнали да закусвате с чаша кафе, да обядвате със сандвич и да хапвате на корем по време на вечеря, тогава дори и да спазвате дневния калориен прием, теглото ви няма да се понижи.

5. Изпитвате постоянен глад

Постоянното чувство на глад е стрес за тялото и сигнал, че е необходимо да се съхраняват мазнини. Всъщност това е естествена реакция, която предпазва органите и системите от изтощение.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft