Как да запазим сърцето си здраво?

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Няколко важни правила здраво сърце
5270

Няколко важни правила здраво сърце

Защо се страхуваме от рак, а от инфаркта не?

Учените предполагат две основни причини:

- Първата е митът, че ракът е неизлечим, макар че доста от неговите разновидности се лекуват успешно. Втората – сърдечно-съдовите заболявания продължават дълго, като началният стадий е почти без симптоми. Само една част от тези болни (25%) умират внезапно, понякога не успявайки „да поболедуват“. Останалите, ако получават съвременно адекватно лечение, живеят достатъчно дълго. От ИБС и хипертония боледува почти половината от възрастното население у нас. По сравнение с болните от рак тази прогноза е къде по-тревожна. Но правилния и здравословен начин на живот и своевременното консултация с лекар позволяват да поддържате сърцето си здраво до дълбока старост.

Според кардиолозите, за да запазите сърцето си здраво за дълги години, е необходимо да съблюдавате няколко важни правила:

1. Да не пушите.

2. Правилно и разнообразно да се храните (месо, риба, плодове, зеленчуци, хляб от пълнозърнесто брашно, булгур, бобови храни, растителни масла, по- малко мазнини от животински произход, сладкиши), поддържане на нормално телесно тегло.

3. Повече движение, най-вече навън, на чист въздух: например, разходки с по-бърза крачка не по-малко от 3 км, още по-добре са 5 км.

4. Да контролирате кръвното си налягане. При стабилно повишение или чести промени задължително отидете на лекар и поискайте изследване.

5. След 40-годишна възраст редовно проверявайте нивото на холестерола и кръвната захар.

6. Два-ри пъти седмично на вечеря изпивайте по чаша червено вино.

1
2 3 4
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве за дамите
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft