В пластмасова купило с помощта на миксер разбийте всички съставки, без сиренето. Полученото тесто, подобно на палачинковото, оставете поне половин час да почине.
 Тавата, в която ще печете баницата, намажете леко с масло и я поставете във фурната, на 240 градуса, добре да се затопли.
 С черпак налейте от сместа на тънък слой по дъното на тавата - като палачинка. Печете, докато получите хрупкава кора.
 Извадете тавата и отново налейте тънък слой смес. Изпечете и него, докато стане на красива и хрупкава кора.
 Продължете да наливате и печете тестените пластове един върху друг, като между тях ръсите и сирене (може през няколко слоя). След първите няколко пласта оставете фурната само на горен реотан и с леко отворена вратичка. 
  Накрая нарежете баницата на квадрати, намажете със слой зехтин и допечете още няколко минути, или докато получи златисто-кафяв цвят.
 Оставете малко да се охлади и поднесете с чаша кисело мляко, прясно мляко, сирене, лютеница .... 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








