Лесни рецепти Китайска кухня

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Ориз с шунка и чесън по китайски
78408
Ориз с шунка и чесън по китайски

Ориз с шунка и чесън по китайски

ориз - дългозърнест 200 гр.

олио - 2 с. л.
лук - 1 глава
чесън - 3 скилидки
шунка - 4 резенчета
грах - замразен 8 с. л.
зелен лук - пера 4 бр.
червен пипер - лют
яйца - 4 бр.
соев сос
магданоз

Как да го приготвим

Сварете ориза, отлейте останалата вода, измийте го и го отцедете.

Сгорещете олиото на силен огън. Пържете стария лук 1 мин. добавете скълцаният чесън и го оставете същото време. Сипете нарязаната на ситно шунка и граха, пържете ги и тях 1 мин. Още толкова задушавайте ситно нарязаните зелен лук и червен пипер добавени към ястието. Почитателите на пикантната кухня могат да добавят малко къри.

Налейте разбитите яйца и ги дръжте пак за минута. Накрая прибавете малко соев сос.

Готовото ястие поръсете с наситнената зелена подправка. 

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft