Лесни рецепти Китайска кухня

вход през zajenata.bg
329711

Кюфтенца по китайски

кайма - около 300 г
сол
черен пипер
кориандър - накълцан пресен, на вкус
карамфил - счукан, на вкус
черен пипер - на вкус
зелен фасул - 1 - 2 шепи, почистен
царевица - 2 с.л.
тиквички - 1 малка
патладжани - 1 малък
чушки - 1 червена, 1 зелена и 1 жълта чушка
лук - 1 глава
соев сос - 5 с.л. светъл
нишисте - 1 - 2 с.л.
вода - 50 - 100 мл
сол
олио

Как да ги приготвим

Омесете каймата със сол, черен пипер, кориандър и карамфил на вкус. Оваляйте малки кюфтенца и сложете да се изпържат в сгорещена мазнина в тиган. Нарежете зеленчуците, като предварително посолите и отцедите от горчивината патладжана.

Към запържените кюфтенца добавете накълцания лук, а след 1-2 минути чушките, фасула и след 2 минути тиквичките и патладжаните заедно с царевицата. Долейте соевия сос, разбъркайте добре и добавете разтвореното в малко вода нишесте. Бъркайте, докато сосът се сгъсти. Посолете на вкус и поднесете. 

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft