Освен полза лекарствата нанасят вреди - какви са те

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Освен полза лекарствата нанасят вреди - какви са те
1470

Тялото ни има имунен механизъм , който му позволява да се бори с вредните микроорганизми в околната среда. В много случаи обаче имунната система не е достатъчна за запазването на здравето ни и се налага намесата на външна помощ под формата на лекарства.

Тези лекарства, въпреки че осигуряват облекчение веднага, понякога могат да се окажат опасни в дългосрочен план. Не само тялото, но и мозъкът значително се повлиява от медикаментите. А той регулира всяко едно наше действие. Мозъкът бързо възприема новите неща и постоянно се променя.

Мозъкът се контролира изцяло от невроните. Те определят връзките в него. Например, когато се чувстваме щастливи, центърът на наградите в мозъка се активира от тези неврони. Всяко лекарство или каквато и да е външно приета добавка има директно влияние върху мозъка и процесите, които протичат в него.

От всички видове лечения алопатията (т.е. „класическият” метод за лечение) е предпочитаното от най-много хора - защото е може би най-бързодействащият метод към момента. Въпреки че с лекарствата получаваме моментално облекчение например от болката, тези медикаменти имат много странични ефекти . Но те са забележими едва в дългосрочен план.

На всяко лекарство средно му трябват 15-20 минути, за да подейства, но всеки медикамент има различни странични ефекти. Някои лекарства, съдържащи сяра, могат да доведат до тежки алергични реакции в тялото. „Парацетамолите” са друг клас лекарства, които могат да са особено опасни в дългосрочен план. Те имат много лош ефект върху черния дроб и увреждат бъбреците.

Но без съмнение антибиотиците са най-опасните от всички лекарства. Това е клас от съставки, които възпрепятстват растежа на бактерии и гъбички в тялото, независимо полезни или вредни. Най-тежкият ефект от антибиотиците е отслабването на имунната система в дългосрочен план.

В следствие на редовен прием на тези лекарства е възможно бактериите да станат резистентни към тях . Това е в състояние да доведе до сериозни последствия като например, че с течение на времето инфекциите трябва да се лекуват с все по-силни антибиотици. Затова антибиотичните лекарства трябва да се приемат единствено по лекарско предписание и по точно предписаната схема.

Хората, които искат да избегнат изброените негативни ефекти, обикновено определят хомеопатичните и аюрведичните лекарства като най-добрата алтернатива. Още повече, че при някои заболявания като лека кашлица и настинка можем да се лекуваме и с домашни средства и методи. Но най-важното е да запазим имунната си система силна, за да може да се бори с повечето заболявания без да е необходимо приемането на лекарства.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft