Съседката най- накрая ми каза с какво ги полива нейните домати, че вади такава реколта всяка година, та и аз вече имам

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Съседката най- накрая ми каза с какво ги полива нейните домати, че вади такава реколта всяка година, та и аз вече имам
8098
Съседката най- накрая ми каза с какво ги полива нейните домати, че вади такава реколта всяка година, та и аз вече имам

Храненето със суроватка е ефективна техника, която опитните градинари активно използват на своите градини. Това позволява да увеличите производителността и да защитите растенията от заболявания.

Най-често суроватката се използва при краставици и домати, но тя ще бъде полезна за почти всички зеленчуци и дори овощни дървета. Сега ще ви разкажем за начините, по които трябва да се направи, ще опишем в тази статия как да си наторите градината и изкарате реколта каквато никога досега не сте имали.

 

Подхранване СЪС СУРОВАТКА
 

Богата на микроелементи, минерали, лактоза, протеини, въглехидрати и витамини, суроватката е страничен продукт при производството на сирене и извара.

Тази естествена тор носи безценни ползи за растенията. Компонентите й включват цинк, желязо, калций, калий, фосфор и аминокиселини, които помагат на растенията активно да изграждат зелена маса и да произвеждат качествени плодове.

В допълнение, при пръскане киселинно-млечният разтвор покрива листата с тънко фолио, което е непроницаема бариера за вредите. А вредителите от насекоми умират от факта, че не могат да смилат съдържащата се в серума лактоза.

 

За какви растения се използва серума?

Най-често суроватката се използва за подхранване на краставици и домати. Добре се възприема също и за тиквички, тикви, лук, репички, ряпа, моркови, цвекло.

За овощните дървета суроватката е полезна до ябълковите дървета, от градинските цветя до розите и божурите. Серумният разтвор е ефективен срещу патогени при късна болест и брашнеста мана .

 

Как се прави 

Ако трябва да извършите кореновата обработка, разредете серума във вода със стайна температура в съотношение 1 до 10. Изсипете кореновата система с този разтвор в радиус 50 см от стъблата на растенията.

Разтворът за листата се прави най-добре с вода и серум в съотношение 3 към 1.

За по-добра адхезия добавете няколко супени лъжици течен сапун.

Използвайте само прясно приготвен продукт. Ако млечните гъби започнат да ферментират, може да се появи нежелана патогенна микрофлора, която е вредна за растенията.

 

Кога е по-добре да се прави

Краставиците трябва да започнат да се хранят със серумен разтвор след появата на първите листа. Интервалът между пръсканията трябва да бъде 1-2 седмици.

Доматите, подобно на краставиците, се обработват 7 дни след засаждането. И след това веднъж седмично през целия вегетационен период. Последната горна превръзка се извършва няколко дни преди прибирането на реколтата.

Интересен факт: 100 грама мляко съдържа 125 mg калции , а в изварата, която се прави от мляко, само 70 mg. Къде отива останалата част от калция? Когато правите извара, тя отива в суроватката.

Суроватката като цяло е много недооценен продукт. В киселата суроватка остават до 20% протеини, почти всички витамини от група В и 60-80% минерали от млякото. Така че тук всеки вече трябва да избере за себе си: пийте суроватка или подхранвайте краставиците с този полезен продукт.

Дай твоята оценка:
5 от 2 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft