От години си я правя само така - моята туршийка Асорти винаги обира точките пред гостите:

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Зимнина
От години си я правя само така - моята туршийка Асорти винаги обира точките пред гостите:
От години си я правя само така - моята туршийка Асорти винаги обира точките пред гостите:
admin
Добавена от: admin
66511
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Подгответе лук, домати, цветно зеле, краставички, моркови, тиквички и пр. по избор. Освен това ви трябват още зелени подправки на вкус (копър, листа от касис, хрян, не пестете чесъна), подправки (дафинов лист, черен пипер на зърна).

 

Дори и да не приготвяте сами туршии за зимата, сигурно обичате да си ги похапвате. В студеното време няма по-добро мезенце за люта домашна ракийка от чиния с кисела туршийка. Днес ще ви научим как да си направите чудесна туршийка Асорти, с която да съхраните най-хубавото от лятото за зимата. Ето колко лесно се прави:

Туршийка Асорти

 

Ето как да я приготвите:

Сложете изброените горе продукти в стерилизирани буркани.

След това залейте зеленчуците с вряла вода и ги оставете да се охладят до топло състояние.

Приготвяне на саламурата: на 6 л вода сложете 8 с.л.сол, 15 с.л.захар и сварете сместа.

Щом бурканите са охладени, излейте водата и веднага ги напълнете с врялата саламура, като добавите към всеки буркан (от 3 л) 4 с.л.оцет 9%. След това затворете плътно с капаци и обърнете бурканите.

Щом се охладят, съхранявайте бурканите с туршията на стайна температура - най-добре в килера или мазето.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft