500 г бутертесто
	2 с л. краве масло
	1 с. л. зехтин
	4 ч. ч. праз, нарязан на кръгчета
	4 с. л. бяло вино
	1 ч. л. семе от копър
	2 щипки шафран, по желание
	400 г белени варени скариди
	5 яйца
	1 ч. ч. прясно мляко
	сол на вкус
	черен пипер на вкус
	Бутертестото се разточва тънко и с него се покрива дъното на форма за печене, като се оформя висок ръб. Слага се да се запече за 10 мин. на 220°С. Изважда се от фурната и се притиска, за да се оформи кора.
	Маслото и зехтинът се загряват. Празът се слага да се задуши на слаб огън за 10 мин. Налива се виното и се разбърква, докато се изпари течността. Прибавят се скаридите, шафранът и семето от копър. След 1-2 мин. се подправя на вкус със сол и пипер.
	Яйцата се разбиват с млякото и се добавят при праза. Всичко се сипва в кората от бутертесто. Пече се 30-40 мин. на 200°С.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








