1 патица
	1.5 л. бира (светла)
	черен пипер (зърна)
	1/2 лимон
	3 с. л. брашно
	Сол
	за поднасяне - сладко от червени боровинки и картофено пюре
	Изчистената патица се слага в съд от огнеупорно стъкло с капак и се залива с бирата. Добавя се нарязаният на резени лимон, сол на вкус и 15 - 20 зърна черен пипер. Задушава се във фурна на 250°С около 1 час. След това се изважда и се отлива 2/3 от сока за сос. Връща се във фурната, като съдът се оставя без капак и се пече до зачервяване, като се обръща от всички страни. В тиган с незалепващо покритие се запича леко брашното и се добавя отделеният сок, като се бърка постоянно. Оставя се да заври, като продължава да се бърка и се оставя да поври, докато започне да се сгъстява.
	Патицата се сервира нарязана на порции, с гарнитура от картофено пюре и червени боровинки, като се предлага и от соса.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








