Патладжанени пръчици с чесън
    
    
     
                
            
                21 Октомври 2013
            
            
            34697
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Обелете патладжаните, измийте ги и нарежете на пръчици. Поставете ги в гевгир и посолете обилно. Оставете така да се изкисват около половин-един час, така че да се отцеди горчивият сос. Измийте ги отново, подсушете със салфетки и ги изпържете на маслена баня в добре загрят тиган (без да ги овалвате в брашно!). 
Щом се зачервят добре, извадете патладжанените пръчици да се отцедят върху домакинска хартия или салфетки. Пригответе дресинг от оцета, счукания чесън (1-2 скилидки) и нарязания магданоз. Залейте с него патладжаните и изчакайте да попият ароматите. 
 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








