Петте възрасти на жената при грижа за кожата

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за кожата
Петте възрасти на жената при грижа за кожата
5348

Ние гледаме с възторг прекрасните лица на актрисите, топмоделите, телевизионните водещи. И рядко се замисляме за това, че и най-голямата красавица си има недостатъци. Просто тя умее да ги скрива...

Без страх срещу жегата

Лицето е най-закалената част от тялото ни. В страшна жега, непоносим студ или ураганен вятър лицето не се бои и поема върху себе си всички климатични удари. Как да направим така, че на нашето лице да не пу пука нито от мраз, нито от пек, нито от - най-важното! - възрастта?

Лицето трябва да се поддържа, то иска да бъзе глезено и лелеяно. Още повече, че днес за женската красота работи цялата световна индустрия. Грях е да не се възползваме от това! Но за да правите това правилно, най-напред трябва да определите какъв тип кожа имате.

Отпуснете се, седнете пред огледалото, почистете кожата си и внимателно я изучете. Какво виждате? Ако кожата ви е чиста, гладка, леко розова, матова, то - поздравления! - вие сте от редките щастливки, които имат нормална кожа.

Ако в огледалото виждате нежна, тънка кожа, на която почти не се виждат пори, значи кожата ви е суха. Тя е капризна и изнежена - хубава е само в юношеските ви години, а после ви създава доста грижи, тъй като е склонна към лющене и ранна поява на бръчки.

А ето един съвсем друг "пейзаж" - дебела, грубовата и бледа кожа, която отгоре на това лъщи от повишеното отделяне на мазнина, а поради разширените пори прилича на портокалова кора. Това е мазна кожа. Тя има само един плюс - при добри грижи не остарява толкова бързо.

И още един вариант: челото, носът и брадичката са мазни , а бузите, слепоочията и шията - сухи. Това означава, че вашата кожа е смесена, или комбинирана.

Може да опитате и още един начин: два часа след измиване поставете хартиена салфетка на лицето си. Ако салфетката остане чиста, кожата ни е нормална. Ако кожата леко се залющи, значи е суха. Ако по салфетката останат мазни следи - кожата ви е мазна. Ако следите са само в областта на челото, носа и брадичката, вие имате комбиниран тип кожа.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Красива кожа
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft