Печена патица с кисело зеле
    
    
    
                
            
                 9 Юли 2012
            
            
            79801
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	2 кисели зелки
	4 патешки бутчета (замразени)
	1.5 ч.ч зелев сок
	2 ч.ч вода 
	черен пипер, бахар, дафинов лист, червен пипер
Нарязваме зелките на ивици. Половината подреждаме на дъното на тенджера. Отгоре слагаме замразените бутчета, заедно с подправките, и върху им нареждаме другата половина зеле. Заливаме със зелевия сок и водата (количеството варира в зависимост от това, колко е солен сокът, но трябва да се внимава, така че ястието да не стане воднисто). Варим около час и половина, докато изври течността. Изсипваме в тавичка, слагаме червен пипер и запичаме. Патицата пуска мазнина и няма нужда от друга.
Сервираме бутчетата с киселото зеле и друга гарнитура по желание - например печени картофи.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








