Пийте зелен чай срещу ставни болки

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Пийте зелен чай срещу ставни болки
4544

Всеки човек е усещал болки в ставите . Те са пряко свързани с отлагането на соли в ставите и гръбнака, и изискват лечение.

Ревматоидния артрит представлява хронично ставно възпаление. У нас засегнатите от тази болест са около 50 – 60 хил. души. Има тенденция да на наследствена предразположеност към ревматоидния артрит, засягащ по-често жените.

Лечението на ставите е важно за прочистването на организма. Има редица лекарства, както и народни методи как да бъде постигнато то.Зеленият чай открай време е известен със своите ползотворни лечебни качества. Веществата в състава му оказват и противовъзпалително действие на съединителната тъкан при болните от ревматоиден артрит. Това са установили учени от Мичиган.

В продължение на 3 години е проведено проучване на изолирани клетки - синовиални фибропласти, взети от ставите на пациенти с ревматоиден артрит при отстраняване на течността от кухината на ставата. Фибропластите, които покриват тъканите около ставата, били отгледани в питателна среда, съдържаща определени количества зелен чай.

Чай
Оказало се, че веществата, влизащи в състава на зеления чай, възпрепятстват образуването на молекули, предизвикващи възпаления и ерозия на костта в ставите. С полученото лекарство тепърва предстои да се провеждат опити, най-напред върху животни.

Една от предпоставките зеленият чай да е толкова полезен, е факта, че за разлика от черния, той не се подлага на ферментация. По този начин всички полезни вещества остават в него. Най-активните му съставки са катехини, танини, алкалоиди, белтъчини, аминокиселини, въглехидрати, микро и макроелементи, пигменти, ефирни масла, витамини В, С, Р, РР, К, каротини и т.н.

Витамин К е особено необходим за профилактика на остеопорозата. От друга страна зеления чай съдържа в пъти повече витамин С, отколкото в най-популярните източници като сока от лимон или в портокал. Катехините от своя страна са активни съединения.

Те участват в обмяната на веществата, в окислително-възстановителните реакции, в регулирането на нивото на захар в кръвта. Катехините, съдържащи се в зеления чай, проявяват Р-витаминна активност. Заедно с витамин С могат да намаляват крехкостта и разрушаването на стените на кръвоносните съдове.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft