1-1/2 с.л. едра морска сол
	½ ч.л. пушен сладък червен пипер (или лют - на вкус)
	500 гр. бланширани бадеми (около 3 чаени чаши, може и да не са бланширани)
	1 с.л. зехтин 
Загрейте фурната на 190°. Сложете морската сол и пипера в хаванче и ги счукайте на фин прах. Може да използвате и мелничка за кафе/подправки. Сложете бадемите върху хартия за печене и ги запечете 8-10 минути, като разбърквате периодично, докато станат златисти и замиришат добре. Наблюдавайте ги след седмата минута, т.к. загарят бързо. Прехвърлете в огнеупорна купа. Поръсете отгоре зехтина и разбъркайте, така че да се покрият равномерно бадемите. Добавете още зехтин, ако е необходимо. Поръсете със сместа от сол и червен пипер и разбъркайте отново. Прехвърлете в малка купа и поднесете на стайна температура.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








