Пикантни шишчета със скариди
    
    
     
                
            
                 7 Септември 2012
            
            
            17759
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	1 с.л. кафява захар
	1 ч.л. червен пипер
	1/2 ч.л. чесън на прах (или стрити с щипка сол 2 скилидки)
	щипка лют червен пипер
	щипка мащерка
	смлян черен пипер на вкус
	2 с.л. зехтин
	1 кг обелени големи скариди
	Скаридите се почистват (ако ползвате замразени, само ги размразете на стайна температура за 2 часа). В голяма купа се смесват подправките и зехтинът, и скаридите се мариноват за около 30 мин. Редят се на шишчета (8 шишчета за 4 порции). Пекат се на добре загрят грил (грил тиган) който предварително е намазан с тампон с олио. Достатъчно е да се пекат около 6-7 мин от двете страни – обръщат се само веднъж.
	Поднасят се със сос и гарнитура по желание, заляти с част от маринатата.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








