Пилешки бутчета по хавайски
	
	4 пилешки долни бутчета
	смлян черен пипер
	сладък червен пипер
	1 глава кромид лук
	2 скилидки чесън
	30 г пресен джинджифил
	2 червени чушки
	2 с. л. (30 г) краве масло
	200 г консервиран ананас
	125 мл вода
	• Пилешките долни бутчета се измиват и се подсушават.
	• Поръсват се със смлян черен пипер и червен пипер.
	• Джинджифилът се обелва и заедно с чесъна се наситнява.
	• Лукът се нарязва на полумесеци.
	• Чушките се почистват от семето и се нарязват на кубчета.
	• В тиган се загрява маслото.
	• Запържват се бутчетата за 5 минути от всяка страна, след което се поставят в намаслена огнеупорна тава.
	• В същия тиган се запържват лукът, чесънът и джинджифилът.
	• След 5 минути се прибавят чушките и водата.
	• Сместа се запържва още 10 минути.
	• Прехвърля се в тавата върху бутчетата.
	• Ананасът се отцежда и се нарязва на кубчета.
	• Прибавя се към бутчетата.
	• Фурната се загрява на 175 С.
	• Пилешките бутчета по хавайски се пекат около 30 минути или до готовност. 

                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            







