Пилешки бутчета с картофи
	1 кг пилешки бутчета
	3-4 скилидки чесън
	2 глави кромид лук
	6-8 картофа
	250 мл (1 ч. ч.) пилешки бульон
	1 (420 г) консерва обелени и нарязани на кубчета домати
	сол и смлян черен пипер
	2 ч. л.  розмарин, мащерка,босилек, риган
	зехтин
	• Фурната се загрява на 200 С.
	• Картофите се измиват, обелват и се нарязват на кубчета.
	• Нареждат се в намаслена със зехтин огнеупорна тава.
	• Картофите се пекат 20 минути.
	• В това време пилето се измива и се подсушава.
	• Лукът се обелва се нарязва на полумесеци, а чесънът се накълцва на дребно.
	• Подготвените лук и чесън се изсипват върху картофите.
	• Отгоре се подправят с италианския микс, сол и черен пипер.
	• Поливат се с малко зехтин, след което пилешките бутчета се нареждат с кожата на горе.
	• Пилешките бутчета се поръсват със сол, черен пипер , розмарин, мащерка,босилек, риган.
• Поливат се със зехтин.
	• Пилето с картофи се пече 30 минути.
	• Тавата се изважда и се залива с доматите.
	• Пилето с картофи се връща във фурната.
	• Пече се още 30 минути, след което се изважда и се поднася.

                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            







