Пилешки бутчета с хрупкава коричка
	2 големи пилешки бутчета
	1 голям лимон
	връзка розмарин
	връзка мащерка
	12 листа салвия (градински чай)
	сол
	смлян черен пипер
За Allioli
	2 големи скилидки чесън
	морска сол
	1 и 1/2 - 2 с. л. зехтин extra-virgin
	• За Allioli (чеснов сос) чесънът се счуква заедно с щипка сол в хаванче на кашичка.
	• Капка по капка се прибавя зехтинът, докато сосът не стане гъст и кремообразен.
	• С получения сос се натриват пилешките бутчета отгоре и под кожата.
	• Оставят се да се мариноват за 2 часа или цяла нощ (ако нямате време може да се пече и веднага).
	• Пилешките бутчета се подреждат в огнеупорна тава.
	• Равномерно се разпределя лимонът, който е нарязан на филийки с дебелина 5 мм, розмаринът, мащерката и салвията.
	• Посолява се и се подправя със смлян черен пипер.
	• Фурната се загрява на 220 С.
	• Пилешките бутчета с хрупкава коричка с чесън, лимон, салвия, розмарин и мащерка се пекат 45-60 минути. 

                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            







