 
                
            за 2 порции:
	300 г пилешко филе
	20 маслини
	1 скилидка чесън
	30 г синьо сирене
	30 г сусам
	1 ч.ч. течна сметана
	2 с.л. водка
	1 с.л. брашно
	сол
	черен пипер
	куркума
Време: 35 минути
Филето (300 г) се разрязва с остър нож през средата така, че да се получат два тънки пласта месо. Те се начукват, за да станат още по-тънки - не повече от 5 мм, и се посоляват. Половината от маслините се почистват от костилките и се нарязват на малки парченца. Върху половинките от филето се слагат тези парченца, поръсва се със сусам (30 г) и натрошено синьо сирене (30 г). Оформят се рула. Фиксират се с клечки за зъби. Пекат се на фурна до пълна готовност. През това време се приготвя сос. Сметаната (1 ч.ч.) се кипва заедно с водката (2 с.л.) и се сгъстява с размитото във вода брашно (1 с.л.). Овкусява се със сол, черен пипер, куркума и счукан чесън (1 скилидка). Ври, докато се сгъсти. Рулата се поднасят обилно поръсени със сусам и поляти със сос. Останалите цели маслини се използват за гарнитура и декорация.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








