Пияни топчета с шампанско
    
    
    
                
            
                26 Февруари 2014
            
            
            11626
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    150 гр бисквити
100 грама желирани бонбони
2 белтъка
50 гр пудра захар
30 гр масло
30 гр шоколад за готвене
50 мл шампанско
1 ч.л. бананова есенция
Първо се смилат бисквитите, желираните бонбони се нарязват на малки парченца. Разтопяват се около 20 гр. от маслото, а 2-та белтъка се разбиват с пудрата захар на твърд сняг. Всички съставки объркват добре, така че да се хомогенизират, и се оформят на топчета с размер по желание. От това количество излизат около 20 топчета. 
Шоколадът се разтопява с останалата част от маслото на водна баня. Всяко топче се потапя до половината в шоколада и се поставя в хартиена кошничка. 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








