Побързайте, докато все още го има: Пълнено кисело зеле под капак - за чревоугодници и не само

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Побързайте, докато все още го има: Пълнено кисело зеле под капак - за чревоугодници и не само
Побързайте, докато все още го има: Пълнено кисело зеле под капак - за чревоугодници и не само
admin
Добавена от: admin
4624
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 глава кисело зеле
500 гр. нарязано говеждо месо
200 гр. пушено говеждо или свинско
100 гр. ориз
сол на вкус
черен пипер на вкус
сладък червен пипер и лют пипер по желание)
2 глави лук

Издълбайте зелката, премахнете средата и я нарежете. В малко олио запържете две глави лук и добавете нарязаното зеле. Запържете и него, след което оставете да се поохлади. Добавете пушеното и прясното месо, подправки на вкус и варете на слаб огън, като налеете половин литър вода. Щом водата заври, добавете ориза и оставете да набъбне хубаво.
Охладете приготвената плънка и напълнете с нея зелката, а ако остане от плънката - наредете я около зелето.
Залейте с малко топла вода, добавете още малко сухи подправки,
Покрийте съда с капак и пъхнете да се запече във фурната на 200 градуса около 2 часа.

пълнено кисело зеле под капак

пълнено кисело зеле под капак 1
Извадете ястието от фурната, за да направите запръжката (запържете малко червен и лют пипер в няколко лъжици олио), след което я изсипете върху него и върнете вътре за още 15 минути.

пълнено кисело зеле под капак 2
Готовата зелка извадете от фурната, охладете малко и поднесете с гарнитура от картофено пюре.
 

Дай твоята оценка:
3 от 2 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft