1 кубче мая
	1 пакет брашно
	4 яйца - отделя се жълтъкът от едното за намазване
	1 кофичка кисело мляко
	1 пакетче краве масло
	4 с. л. захар
	Маята се натрошава в супниче и се размива до гладка каша с топла вода. Добавят се 1 ч. л. захар и 1 с. л. брашно и се разбърква добре. Слага се на котлона на водна баня за 5 минути, докато набъбне.
	Яйцата и киселото мляко, които трябва да са със стайна температура, се разбъркват добре с половината от разтопеното масло. Към тях се прибавя маята и се бърка добре. Добавят се 3 с. л. захар.
	Брашното се пресява и постепенно се добавя към сместа до получаване на средно твърдо тесто. Омесва се и се поставя в поръсена с брашно купа, за да постои на топло около 1 час. След това се разрязва на 2 и се разточват кори. Първата се намазва с половината от останалото разтопено масло. Върху нея се слага втората кора и отново се намазва с остатъка от маслото. Навиват се на руло, което се реже на парчета.
	Парчетата се подреждат в тава, предварително намазана с олио и брашно (най-подходящо е дъното на електрическа тенджера). Оставя се да втаса до двойно увеличаване на обема. Питката се намазва с жълтъка и се пече на 200 градуса. Първоначално се слага по-ниско във фурната, а когато отстрани стане леко червена, се качва по средата.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








