Сос/марината:
	1 1/2 чаена чаша вода
	3 супени лъжици портокалов сок
	1 чаена чаша кафява захар
	1/3 чаена чаша оризов оцет
	3 супени лъжици тъмен соев сос
	1/4 чаена чаша + 1 супена лъжица лимонов сок
	1 чаена лъжица ситно нарязани водни кестени
	1 чаена лъжица ситно нарязан пресен джинджифил
	1 чаена лъжица ситно счукан чесън
	2 чаени лъжици ситно нарязан зелен лук
	1/4 чаена лъжица червен пипер
	7 чаени лъжици царевично нишесте
	3 супени лъжици вода
	За пилето:
	4 големи пилешки филета
	1 чаена чаша ледена вода
	1 яйце
	1/4 чаена лъжица хлебна сода
	1/4 чаена лъжица сол
	1 1/2 чаена чаша брашно
	олио за пържене
	Смесете всички съставки на соса, без нишестето и 3 супени лъжици вода в съд и го сложете на силен огън. Разбърквайте дока заври и веднага свалете от огъня и оставете да се поохлади.
	Нарежете пилешкото филе на ивички и го поставете в съд. Отгоре го залейте с 1 чаена чаша от соса, така че да се покрие напълно от него. Покрийте съда и го поставете в хладилник да се маринова минимум за 2 часа до 1 денонощие.
	Разтворете нишестето с 3 супени лъжици вода и го изсипете в съда със соса. Поставете го на огъня и след като се сгъсти го свалете и покрийте с капак.
	Разбийте яйцето с 1 чаена чаша ледена вода заедно със солта и хлебната сода. Добавете постепенно 1 чаена чаша брашно и разбивайте докато стане гладка смес. Останалата част от брашното сложете в отделна чиния.
	Загрейте 5 см. олио в китайски тиган уок на силен огън. Оваляйте всяко пилешко късче първо в брашното, след това в тестото и го сложете в уока. Пържете не-повече от половината късчета едновременно за около 3-4 минути или докато станат златисто кафяви, като разбърквате от време на време. Извадете и оставете върху салфетка или решетка да се изцедят от мазнината.
	След като изпържите всичките пилешки късчета, ги поставете в купа и ги залейте с горещия сос (ако е необходимо го загрейте отново) и разбъркайте внимателно. 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








