Постна шоколадова баклава с портокал

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Постна шоколадова баклава с портокал
Постна шоколадова баклава с портокал
admin
Добавена от: admin
3321
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. кори за баница
200 мл. олио
Плънка:
200 гр. смлени бисквити
200 гр. смлени орехи
3 супени лъжици какао
100 гр. млечен шоколад
50 гр. нарязани стафиди
Сироп:
900 гр. захар
700 гр. вода
1 портокал
1 ванилова захар
100 гр. шоколад за готвене с малко олио

Започваме с приготвяне на сиропа. В касерола нарязваме портокала, сипваме вода, захар и ванилия. Оставяме сиропа да къкри десетина минути, след което да изстине. 
Плънка:
Смесват се смлените орехи, бисквити, нарязания шоколад, стафидите и какаото.

Всяка кора се пръска с олио, като от две кори се прави един руло. Във всяко руло се поставят 3 пълни супени лъжици от плънката. Излизат обикновено 8-9 рула, които се нарязват преди печене. Баклавата се пече на 180 градуса 30 - 40 минути. 
Топлата баклава се залива със студения сироп и отново се връща във фурната, докато се охлади и се напои със сироп. 
В касерола на водна баня се разтопява шоколада с малко олио и с него се залива баклавата.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft