 
                
            
	3 тиквички
	150 г ориз
	200 г грах
	1 морков
	2-3 стръка зелен лук
	250 мл доматен сок
	1/2 ч.л. сол
	1/2 ч.л. червен пипер
	щипка кафява захар
	1-2 с.л. зехтин
	4-5 клонки пресен магданоз/копър
Оризът се накисва в купа с вода. Тиквичките и морковът се почистват, измиват и режта на дребно с къдраво ножче. Стръковете лук се почистват, измиват и режат на колелца. Граховите зърна се слагат в гевгир. Поливат се с течаща вода, след което се отцеждат. Взема се тенджера и в нея се слагат всички подготвени зеленчуци. Добавя се изкиснатият ориз. Долива се 500 мл вода. Поръсва се 1/2ч.л. сол и щипка кафява захар. Съдът се похлупва и се поставя на включен котлон. Когато гозбата заври се добавя доматения сок и 1- 2с.л. зехтин. Манджата се вари на слаб огън 50 минути. Накрая се поръсва с 1/2 ч.л. сладък червен пипер и ситно нарязан магданоз/копър. Оставя се да къкри на изключен котлон.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








