Постни зелеви сарми в глинен съд<s

8 Декември 2013
2197
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 кг кисело зеле
300 г ориз
3 глави лук
1 с.л. червен пипер
1 с.л. черен пипер
1 с.л. чубрица
4 с.л. олио
сол
зелев сок
Нарязаният на кубчета лук (3 глави) се задушава в малко олио (4 с.л.). Щом омекне, се добавя измитият ориз (300 г). Бърка се, докато стане прозрачен. Плънката се овкусява с черен пипер (1 с.л.), червен пипер (1 с.л.), сол и чубрица (1 с.л.).
С листата от киселото зеле (2 кг) се правят сармички, които се пълнят с получената плънка от ориза, подправките и лука. В глинен гювеч се нареждат еднa върху другa сармичките. Добавя се малко олио и зелев сок, колкото да покрие наполовина продуктите в съда. Той се захлупва плътно и се слага в слаба фурна да се пече за около 2 часа.
Постните зелеви сарми могат да се сервират на празничната коледна трапеза. Често в плънката за тях, освен посочените в тази рецепта продукти, се добавят орехи и стафиди.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари
галерии
галерии
Прически
Прически
Маникюр
Маникюр
Рокли
Рокли
Грим
Грим
Обувки
Обувки
Бижута Аксесоари
Бижута Аксесоари
Чанти
Чанти
Звезди
Звезди
още
Модни тенденции
Модни тенденции
За дома
За дома
Дизайн
Дизайн
Екзотични Пътешествия
Екзотични Пътешествия
Татуировки
Татуировки
Design & Development: TaraSoft