Премахнете брадавиците по ръцете с природни средства

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за кожата
Премахнете брадавиците по ръцете с природни средства
2052

Те най-често засягат ръцете и краката, като не е изключено да се разпространят по цялото тяло. Брадавиците представляват малки туморни образувания, който в повечето случай са безвредни, но са досаден козметичен проблем, за който има лечение.

Причината за поява им е наличието на вирусна инфекция в организма, като този вирус (човешки папиломен вирус) може да бъде прихванат от контакт с човек с раздразнени брадавици или ползването на общи хавлии, чаршафи, бельо, битови предмети. Заболяването обикновено се развива в отслабен организъм с понижен имунитет, за който помага преумората, психически травми, чести простудни заболявания… Обикновано брадавиците изчезват сами след месец или два. Когато те са по-упорити, за лечението им е необходимо да се вземат мерки.

Повече за оперативните и неоперативните асистирани методи за лечение на брадавици може да намерите тук.

Народната медицина се справя с досадния кожен проблем и с естествени средства . Едно от тях е третирането на брадавиците с мляко от смокиня . То се нанася върху брадавицата в продължение на няколко дни. Опитвали метода твърдят, че след две седмици брадавицата изчезва.

Брадавици се премахват и с лимон . Корите от един лимон се накисват за седмица в 125 мл силен оцет. С тампон, напоен в сместа, се намазват брадавиците сутрин и вечер.

Ябълковият оцет е друг природен лек срещу брадавици. Засегнатите участъци се мажат с него два пъти на ден. Изчезват до седмица.

Ако народните лекове не помогнат, обърнете се към лекар, той със сигурност ще ви насочи към друг метод на лечение.
Подходящи са локалните лекарства за отстраняване на покривния слой. Подобни кожни проблеми могат да бъдат лекувани и с хомеопатия.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Кожата
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft