Пролетен обяд: салата с ориз и риба тон

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Салати
Пролетен обяд: салата с ориз и риба тон
Пролетен обяд: салата с ориз и риба тон
admin
Добавена от: admin
6754
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

900 гр. сварен, изстинал ориз
400 гр. отцедени парчета риба тон 
200 гр. замразен грах 
1 червена чушка
100 гр. черни маслини без костилка 
1 супена лъжица копър 
половин връзка магданоз 
4 супени лъжици майонеза (лека)
сокът от един лимон 
2 супени лъжици зехтин
2 чаени лъжички сол

Смесете рибата тон с ориза. Сварете граха 10 минути във вряща вода, отцедете и добавете към ориза. Чушката нарежете на малки кубчета, а маслините - на тънки кръгчета. Магданоза също нарежете ситно. Прибавете всички съставки при ориза. Смесете майонезата с лимоновия сок, солта и зехтина, след което ги добавете при ориза и разбъркайте добре. 
Тази салата е подходяща за всички, които внимават за линията си. По желание може да добавите към нея и варени яйца, кисели краставички, домати, царевица или подправки на вкус. 


 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft