Противозачатъчните хапчета-вредни, или полезни

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за бременни
Противозачатъчните хапчета-вредни, или полезни
11886

Говори се, че те предизвикват рак, но също и че предпазват от него. Че предотвратяват нежелана бременност, но пък понижават либидото. Как едно толкова малко хапче може да бъде толкова противоречиво и да повдига толкова много въпроси?! Ще се постараем да отговорим на най-важните от тях в тази статия.

Във Великобритания 3,5 млн. жени взимат противозачатъчни таблети – това е най-популярната форма на контрацепция в Обединеното кралство. Обяснението е, че при правилен прием тези комбинирани препарати (съдържат естроген и прогестерон) са ефективни до 99%. Освен това притежават и лечебен ефект, гарантират минимален риск от различни нарушения на обмяната на веществата.
За първи път контрацептивни таблетки са били одобрени за продажба през 1960 г. в САЩ. Противозачатъчните хапчета, които купуваме днес, съдържат само 1,2% хормони от първоначалната доза. Твърди се, че приемът на хапчетата от най-ново поколение не само че не вреди, но е и полезен за здравето. Защото науката и медицината не стоят на едно място, а се развиват. Според последни изследвания повечето жени експериментират с повече от два вида антибебе хапчета, докато открият подходящото за себе си. В процеса на търсене на най-ефективното те, естествено, се сблъскват с някои странични ефекти, като натрупване на излишни килограми, резки спадове на настроението, загуба на либидо... Освен това битуват съмнения, че приемът на орални контрацептиви, освен че влияе зле на фертилността (способността за зачеване), води и до предразположение към определени видове ракови заболявания. Така ли е всъщност? Ето каква информация открихме.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Съвети за бременни"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft