Прочутата Руска медена торта в нов, още по-лесен вариант - само 12 минути печене и може да я нападате!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Прочутата Руска медена торта в нов, още по-лесен вариант - само 12 минути печене и може да я нападате!
Прочутата Руска медена торта в нов, още по-лесен вариант - само 12 минути печене и може да я...
818
Източник: За Жената
Прочутата Руска медена торта в нов, още по-лесен вариант - само 12 минути печене и може да я нападате!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Прочутата Руска медена торта , по-известна като Медовик, вече си има нов, още по-лесен (и вкусен) вариант. Вместо да печете корите поотделно, пригответе една голяма кора и после само я разрежете - ще ви отнеме 12 минути за печенето, а заедно с останалите действия, не повече от половин час.

Този Медовик е истинска находка за всеки, който обича класически вкус, но няма време да приготвя и пече сложни кори.

Пполучавате нежна, ароматна торта с вкус на карамелен мед и копринен крем от заквасена сметана и крема сирене.

Идеално за неочаквани гости или когато искате нещо сладко без усложнения.

Ето какво ви е необходимо:

Руска медена торта

Необходими съставки:

За тестото:

  • 180 г мед
  • 160 г масло
  • 1,5 чаени лъжички сода бикарбонат
  • 4 яйца
  • 180 г захар
  • щипка сол
  • 250 г брашно (пресято)

За крема:

  • 500–600 г заквасена сметана 30–35% масленост (студена)
  • 200 г крема сирене (студено)
  • 100–120 г пудра захар
  • 1 чаена лъжичка ванилова захар

Приготвяне:

Сложете меда и маслото в дълбока купа или тенджера с дебело дъно. Загрейте на слаб огън, докато се разтопят напълно, като бъркате непрекъснато.

мед с масло

Снимка: YouTube

Добавете содата за хляб и продължете да бъркате, докато сместа се разпени, сгъсти и придобие приятен карамелен цвят (това отнема около 1-2 минути). Свалете от котлона, прехвърлете в друга купа и оставете да се охлади до стайна температура.

течен карамел

Снимка: YouTube

В отделна купа разбийте яйцата със захарта и щипка сол, докато получите гъста, лека пяна (с миксер на максимална скорост за около 5–6 минути).

яйца със захар

Снимка: YouTube

Добавете полутечния, охладен меден карамел на тънка струя, като бъркате непрекъснато с миксера.

карамел в яйцата

Снимка: YouTube

Накрая добавете пресятото брашно и разбъркайте внимателно със силиконова шпатула или телена бъркалка, докато се получи еднородна, фина смес без бучки.

брашно в тестото

Снимка: YouTube

медено тесто в купа

Снимка: YouTube

Загрейте фурната на 180 °C (с вентилатор 160 °C). Постелете голяма тава за печене (обикновено 40 × 35 см или подобна) с хартия за печене.

тесто в тавата

Снимка: YouTube

Изсипете цялата смес и я разпределете равномерно на тънък, равномерен слой. Печете в средата на фурната за 10–12 минути, докато покафенее хубаво и тестото започне да се отделя от хартията.

Оставете изпечената кора да се охлади леко в тавата. След това я обърнете, внимателно отстранете хартията. Подрежете твърдите ръбове, за да се получи хубав правоъгълник, след което го разрежете наполовина.

изравняване блат

Снимка: YouTube

Разрежете всяка половина хоризонтално – това ще ви даде общо 4 тънки резена. Смелете отрязаните краища на трохи за украса.

разделяне на блата

Снимка: YouTube

За крема: В голяма купа сложете студения крем, крема сиренето, пудрата захар и ваниловата захар. Разбийте с миксер първо на ниска, след това на средна скорост, докато получите гъст, копринен крем, който се държи форма добре.

крем с крема сирене

Снимка: YouTube

Подреждане на тортата: Поставете единия блат върху подходяща повърхност или чиния, намажете със слой крем, покрийте с втория блат и продължете до последния блат.

торта и крем

Снимка: YouTube

сглобяване Медовик

Снимка: YouTube

Покрийте хубаво цялата торта с останалия крем от всички страни. Поръсете горната част и страните с трохите от кората.

руски Медовик

Снимка: YouTube

Охладете тортата в хладилник за поне 4-6 часа, за предпочитане за една нощ, за да може кората да омекне и вкусовете да се смесят добре.

торта Медовид

Снимка: YouTube

разрязване торта

Снимка: YouTube

Колкото повече престои тортата преди сервиране, толкова повече омеква и по-вкусна става!

Медовик нарязан

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

парчета Медовик

Снимка: YouTube

Медовик парченце

Снимка: YouTube

Сервирайте добре охладена.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft