 
                
            
	25 г масло
	25 г брашно
	175 мл прясно мляко
	3 бр. яйца
	50 г настъргано сирене Пармезан
	4 с.л. копър
	4 с.л. магданоз
	120 г пушена сьомга
	150 мл сметана
	сол и черен пипер
Маслото се разтапя в тенджера, смесва се с брашното и се бърка на слаб огън докато стане като гъста паста. Постепенно, на струя се добавя млякото, като се бърка да не загори и закипи, за 1-2 минути, след което се сваля от огъня. Отделят се жълтъците от белтъците. Прибавят се жълтъците, 2/3 от Пармезана, магданоза и половината копър. Белтъците се разбиват на пяна и внимателно се прибавят към сместа. В тавичка се слага хартия за печене и се изсипва сместа. Пече се в предварително загрята фурна на 180 С за 15-20 минути. Изважда се, покрива се с друг лист хартия и се обръща, посипва се с останалия Пармезан и се оставя да изстине. Сметаната се смесва с останалия копър и се разбърква добре. Нанася се сместа равномерно върху изпечения блат, отгоре се подрежда нарязаната на тънко пушена сьомга, навива се на руло и се слага в хладилника.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








