Пушено свинско с прясно зеле - обяд за отличници

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Пушено свинско с прясно зеле - обяд за отличници
Пушено свинско с прясно зеле - обяд за отличници
admin
Добавена от: admin
3283
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 броя свински пържоли (около 600 гр.)
1,5 кг прясно зеле
1 супена лъжица свинска мас
2 супени лъжици олио
1 голям червен домат
250 мл вода
1/4 ч.л. лимонтузу
сол, черен пипер, подправки, червен пипер

Първо в касерола се поставят олиото и маста да се загреят. 
Вътре се пускат пушените пържоли да се запържат от двете страни и да си пуснат аромата. 
Зелето се почистват от кочана и се нарязва на ситно. 
Върху запържените пържоли се поставя нарязаното зеле. 
Оставя се да се задушава на тих огън в собствен сос.
Добавя се обеленият и нарязан на кубчета червен домат. 
Ястието се подправя на вкус и хубаво се разбърква. 
Оставя се да поври на тих огън, докато се изпари течността. 
След това се добавя червен пипер, разбърква се. 
В 250 мл вода се разтваря лимонтузуто и се добавя в касеролата. 
Разбърква се и ястието се вари още 1 час на слаб огън.
Поднася се с пресен хляб и чаша хубаво вино!
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft