Пълен списък на продуктите, които ни пазят от болести след 60-те:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Пълен списък на продуктите, които ни пазят от болести след 60-те:
2460
Източник: zdrave.to
Пълен списък на продуктите, които ни пазят от болести след 60-те:

Здравето е важно във всеки етап от живота, но ако на младини можем да си позволим повече от вредните изкушения, то с напредването на възрастта всяко подобно "прегрешение" се превръща в проблем за организма. Масово хората по цял свят ядат каквото им пожелае сърцето, аргументирайки се, че е време да започнат да живеят и да му се наслаждават.

Но това е голяма грешка, защото колкото по-възрастен човек става, толкова повече трябва да обърне внимание на това, което яде.

Днес ще поговорим повече за продуктите, които намаляват риска от различни заболявания и които трябва да консумираме повече, след като минем 60-те.

храна след 60-те

Всеки здравословен продукт трябва да се консумира умерено! Затова спазвайте мярката и в този случай не забравяйте да се консултирате с лекар.

1.

Зърнени култури

Кашата е полезна за всеки организъм, независимо дали е млад или стар. Наистина в зърнените култури има много фибри. Ако сте яли много макаронени изделия, тогава е по-добре да ги замените със зърнени храни. И ако наистина обичате тестени изделия, тогава купете поне тестени изделия, направени от твърди сортове брашно.

2. Растително масло

За готвене е по-добре да преминете към зехтин, тъй като не отделя концентрати. Лененото масло пък съдържа антиоксидант, който помага за неутрализиране на нитратите.

3. Ядки

Ядките ще помогнат за подобряване на работата на сърдечно-съдовата система, защото съдържат много мастни киселини.

4. Зеленчуци, плодове

Всички знаят, че са полезни, но малко хора знаят колко трябва да се ядат, така че тялото да се обогати с витамини. Благодарение на зеленчуците и плодовете храносмилателният тракт работи по-добре.

5. Морски продукти

Не можете да ядете тлъсто и пържено месо дори на младини, защото повишава холестерола, а в напреднала възраст е по-добре напълно да го изключите от диетата си. Затова е по-добре да ядете морски дарове, защото те съдържат много протеини, които хората приемат с месото.

Не забравяйте, че ако нещо ви притеснява, не се самолекувайте, а се обърнете към специалист.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft