Пълнена солена кекс-погача - непременно опитайте за празниците

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Пълнена солена кекс-погача - непременно опитайте за празниците
Пълнена солена кекс-погача - непременно опитайте за празниците
admin
Добавена от: admin
6706
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
150 мл прясно мляко
100 мл кисело мляко
1 пакетче суха мая
1 супена лъжица захар
3 супени лъжици олио
500 гр. брашно
1 чаена лъжичка сол
За плънката:
250 гр. смляно телешко месо
1 глава лук
подправки на вкус
2 супени лъжици майонеза
2 супени лъжици кетчуп
За намазване:
1 яйце
40 гр. масло
ленено семе и сусам

1. В хладкото мляко разтворете маята и захарта, и я изчакайте да се активира. Смесете киселото мляко, олиото и солта, и добавете млякото с втасалата мая. Накрая прибавете и брашното, и омесете гладко тесто. Оставете го да втаса. 

2. За плънката: нарежете лука и го запържете заедно с месото и подправките. В отделна купа смесете майонезата с кетчупа. 
3. От втасалото тесто разточете кора, навийте я на руло и я нарежете на 16 парчета. От всяка част оформете с точилката малък кръг и нанесете малко плънка от кетчуп и майонеза, а след това и една супена лъжица от сместа месо. Затворете тестото около плънката, оформете на топка и подредете топките в намазана с масло форма за кекс с дука. 

пълнена кекс-погача

пълнена кекс-погача 1

пълнена кекс-погача 2
4. Намажете погачата с разбито яйце и я поръсете с лен и сусам. Нарежете маслото на малки парченца и поръсете с тях топчетата. Печете погачата на 200 градуса около 30 минути.

пълнена кекс-погача 3

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft