Първата ни дама с чисто нова визия за 3- ти март. Определено събра всички овации (снимки)

вход през zajenata.bg
За Жената
Звезди
Първата ни дама с чисто нова визия за 3- ти март. Определено събра всички овации (снимки)
71613
Първата ни дама с чисто нова визия за 3- ти март. Определено събра всички овации (снимки)
Президентът Румен Радев даде държавен прием по случай националния празник Трети март. На приема присъстваше и първата дама Десислава Радева , облечена в елегантна черна бална рокля, съобщава Би Ти Ви.
 
 
Събитието уважиха ръководители и представители на основни български институции, служебният премиер Огнян Герджиков, вицепрезидентът Илияна Йотова , Патриарх Неофит и главният мюфтия Мустафа Хаджи, както и представители на висшия офицерски състав.
 
В словото си държавният глава акцентира върху ролята на чуждите дипломати в периода на Освобождението и благодари на дипломатическия корпус със следните думи:
 
"Историята ни учи, че свободата винаги струва скъпо.
Затова ние българите си спомняме с благодарност за нашите национални герои. Днес ние почитаме хилядите българи, които поколения наред не загубиха вяра, не склониха глава, и със саможертвата си приближаваха деня на свободата.
 
За нас е особено важно, че в тази борба ние не бяхме сами. Днес ние отдаваме почит и на войните, събрани под знамената на император Александър II, хилядите руснаци, румчънци, финландци, украинци, белоруси, поляци, литовци, на сърбите и черногорците и на хилядите други герои, отдали живота си за нашата свобода. В онези времена цяла Европа, от Петербург до Дъблин, се вълнува от съдбата на българите. На Трети март ние си спомняме за Гладстон, за Макгахан, за Виктор Юго, които подкрепиха българската кауза. 
 
 
В тази зала днес са събрани ръководителите и представители на основните български институции, тук са и уважаваните чуждестранни представители в България.
 
Президентът благодари на всички за усилията, които полагат нашата родина да живее в мир и приятелство и да просперира.
"Убеден съм, че с нашите общи усилия ние ще продължим да градим бъдна България, достойна за своята славна история".
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft