Пържени банички
    
    
    
                
            
                28 Февруари 2015
            
            
            16891
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                В дълбок съд сложете брашното, маслото, солта, захарта и маята и постепенно месейки добавете хладка вода. Замесете, докато получите меко, незалепващо тесто.
Разделете тестото на 2 части. 
От всяка част оформете топка и ги оставете да втасват 20-30 минути.
Всяка топка тесто разточете на тънка кора. 
При точенето поръсвайте при необходимост от сместа с пшенично и царевично брашно. 
Поръсете всяка кора с масло, а след това я сгънете от горната и долната страна до половината, нанесете извара (натрошено сирене), напръскайте с масло, след което прегънете и от другите (късите) две страни. 
Наберете готовите банички леко като хармоника и ги изпържете в загрято олио, докато хубаво се зачервят от двете страни.


Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








