Пържени галушки
    
    
    
                
            
                22 Януари 2013
            
            
            14955
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	1 ч. ч. брашно
	2-3 с. л. кисело мляко
	2 яйца
	1 щипка сол
	1 щипка червен пипер
	1 щипка сода за хляб
	1/4 глава кромид лук
	1/2 ч. ч. растително масло
	Разбиват се яйцата. Прибавят се киселото мляко, разбито със содата, а след това настърганият на ренде лук, подправките и брашното при непрекъснато разбъркване. С набрашнена лъжица се взема от тестото и се пуска в загрятото в дълбок съд растително масло. Галушките се изпържват до зачервяване от двете страни, изваждат се с решетеста лъжица и се отцеждат върху обърнато сито.
	Подходяща гарнитура са към печени и задушени меса, а също и като добавка за супи.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








