Кой не обича пържени картофи ? От малки всички ги обожаваме и където да отидем винаги присъстват в менюто ни, но за съжаление не може да кажем, че са от най- полезните храни, които може да консумираме. Но днес имаме едно прекрасно предложение за вас как да запазите убийствения им вкус и да си ги приготвите здравословно.
Представете си, че сте имали възможност да изберете един вреден продукт, който можете да ядете всеки ден, без да навреди на здравето и формата на тялото ...
Казваме веднага: няма тонове масло, използвани десетки пъти, неразбираеми добавки и аромати. Всичко е възможно най-просто, но и вкусно! Предложеният набор от подправки за домашно приготвена храна е приблизителен. Както винаги, можете да добавите нещо от вас и да го изпробвате в коментарите по-долу, оставяйки намек за други, които искат да научат как да правят пържени картофи в микровълновата печка.
съставки
картофи 3 броя
Зехтин 1 ч. Л.
Черен пипер на вкус
сол на вкус
червен пипер1 щипка
Чесън на прах 1 щипка
кориандър 1 щипка
подготовка
Обелете картофите. Нарежете на ивици. Напълнете с вода и оставете за няколко минути.
Поставете картофите на хартиена кърпа. Така се абсорбира излишната влага.
Прехвърлете парчетата картофи в купа. Добавете пипер и сол, малко смлян пипер, чесън на прах и кориандър. Смесете ги.
Сега добавете зехтин и разбъркайте отново. Прехвърлете картофите в стъкления поднос на микровълновата фурна.
Включете максималната мощност и гответе картофите за 5-8 минути. Ще трябва да повторите това няколко пъти, докато резените станат мекички.
Какво следва? Докато картофките станат готови в микровълновата печка, можете да направите домашно приготвен сос. Кетчупът може би ще бъде най-традиционният вариант, но има и заквасена сметана с горчица и холандски . Следвайте този метод за приготвяне на пържени картофи в микровълновата печка и след като сте включили любимия си филм, се насладете на страхотния вкус. Не забравяйте да изпратите линк към приятелите си