Разкрасете лицето си с алое вера

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за кожата
Разкрасете лицето си с алое вера
30490

Кой би могъл да си помисли, че обикновеното, вечнозелено и невзрачно алое - обитател под почти всички прозорци - има такива необикновени и полезни свойства, благодарение на които е често срещан компонент не само в лекарствени, но и в козметичи средства? Точно за последните ще говорим по-подробно, понеже целебните му свойства в една или друга степен вече използваме.

Още в древността красавиците знаели за чудодействените свойства на това древно тропично растение и използвали неговия сок за съхраняване на младостта на кожата. И не случайно, тъй като сока на алоето съдържа витамини Е и С, витамини от групата В и са полезни за всяка кожа. Маските, приготвени от него, прекрасно увлажняват, омекотяват и защитават сухата и нормална кожа, почистват и премахват възпаление при мазна и проблемна кожа. А ако имате чувствителна кожа, то козметиката с добавен сок от алое ще помогне да премахнете раздразнението. Но за най-уникално се смята това, че алоето способства за повишаването на еластичността на кожата и ускорява регенерацията на клетките.

Днес ние ще се спрем на приготвянето на маски от този обитател на подпрозоречните дъски. А за това следва да се подготвим по-отрано, а именно: да измие срезаните листа, да ги завием в салфетка и да ги сложим на долната дъска на хладилника за 10-12 дни, а след това вече може да пристъпваме непосредствено към приготвянето на чудодейните елексири на красотата, рецепти които предлагаме на вниманието ви.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Кожа
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft