Разхлаждащ портокалов сладолед
    
    
     
                
            
                31 Юли 2013
            
            
            7711
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	½ чаша захар
	4 жълтъка
	2 чаши смес от прясно мляко и течна сметана (или прясно мляко с висока масленост, или сметана)
	1 ч.л. екстракт ванилия
	2 чаши гъста сметана за разбиване
	2 чаши портокалов сок
	кората от 2 портокала
Смесете захарта, жълтъците и сместа от мляко и сметана на водна баня. Разбивайте добре, докато сместа се затопля и варете при непрекъснато бъркане около 10 минути. Махнете от огъня и добавете останалите продукти. Замразете сместа, докато изстине, след това прехвърлете в машина за сладолед и замразете във фризера. Или ако не разполагате със специална машина - прехвърлете в херметически затваряща се кутия, поставете във фризера и през няколко часа разбърквайте добре сместа до пълното й замръзване.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








