Рецепта за вкусни домашни кебапчета
    
    
     
                
            
                31 Юли 2014
            
            
            46132
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    750 гр. мляно телешко месо 
250 гр. мляно агнешко месо 
1 чаена лъжичка сол 
1 чаена лъжичка Вегета 
1/2 чаена лъжичка черен пипер 
4 скилидки чесън 
1 голяма глава лук 
1 супена лъжица извара 
малко газирана вода 
малко олио
100 гр. брашно
Нарежете лука и чесъна ситно, добавете в каймата заедно с другите съставки. Омесете добре каймата, докато стане еднородна. Оставете да престои поне 6 часа. Намажете тигана с малко олио и оставете да се загрее добре. С ръце оформете кебапчета от каймата и запържете от двете страни до готовност. След като са готови кебапчетата, в същия тиган запечете хлебчетата, с които ще поднесете кебапчетата. Поръсете ги със смес от малко вода и олио.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








