Рецепта-трепач за лятото: пържени тиквички в бира - хем хрупкави, хем пухкави и сочни

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Рецепта-трепач за лятото: пържени тиквички в бира - хем хрупкави, хем пухкави и сочни
Рецепта-трепач за лятото: пържени тиквички в бира - хем хрупкави, хем пухкави и сочни
admin
Добавена от: admin
86507
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2-3 млади тиквички
1 ч.ч.бира
3-4 с.л.брашно
щипка сол

За соса:
3-4 с.л. кисело мляко
босилеково песто
/или пресен копър, нарязан на ситно/
3-4 скилидки чесън

Любимият зеленчук на пролетта и лятото безспорно са тиквичките. Днес ще издигнем обичайната рецепта за пържени тиквички на ново ниво, като ви предложим да ги панирате в бира. Да, любимото ни пиво прави чудеса с тиквичките - панировката е хрупкава отвън, а тиквичките вътре са сочни и пухкави. Идеално си подхождат с чеснов сос и чаша (или най-добре две) добре изстудена бира. Ето как се правят панирани тиквички в бира:

тиквички в бира

Нарежете тиквичките на тънки резени надлъжно, след което посолете и оставете да се овкусят за 10-тина минути. 

Междувременно пригответе панировката от бира и брашно. Трябва от продуктите да забъркате кашичка, не прекалено гъста. Подправете със сол и черен пипер.

Налейте в тигана малко олио, не повече от ½ пръст. 

Попийте тиквичките с домакинска хартия, потопете ги в панировката и изпържете на силен огън до зачервяване.

Поднесете ги със сосчето от кисело мляко, чесън и песто. Ако нямате песто, може да замените с нарязан на ситно копър.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft