Рецепта-трепач за лятото: пържени тиквички в бира - хем хрупкави, хем пухкави и сочни

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Рецепта-трепач за лятото: пържени тиквички в бира - хем хрупкави, хем пухкави и сочни
Рецепта-трепач за лятото: пържени тиквички в бира - хем хрупкави, хем пухкави и сочни
admin
Добавена от: admin
8254
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2-3 млади тиквички
1 ч.ч.бира
3-4 с.л.брашно
щипка сол

За соса:
3-4 с.л. кисело мляко
босилеково песто
/или пресен копър, нарязан на ситно/
3-4 скилидки чесън

Любимият зеленчук на пролетта и лятото безспорно са тиквичките. Днес ще издигнем обичайната рецепта за пържени тиквички на ново ниво, като ви предложим да ги панирате в бира. Да, любимото ни пиво прави чудеса с тиквичките - панировката е хрупкава отвън, а тиквичките вътре са сочни и пухкави. Идеално си подхождат с чеснов сос и чаша (или най-добре две) добре изстудена бира. Ето как се правят панирани тиквички в бира:

тиквички в бира

Нарежете тиквичките на тънки резени надлъжно, след което посолете и оставете да се овкусят за 10-тина минути. 

Междувременно пригответе панировката от бира и брашно. Трябва от продуктите да забъркате кашичка, не прекалено гъста. Подправете със сол и черен пипер.

Налейте в тигана малко олио, не повече от ½ пръст. 

Попийте тиквичките с домакинска хартия, потопете ги в панировката и изпържете на силен огън до зачервяване.

Поднесете ги със сосчето от кисело мляко, чесън и песто. Ако нямате песто, може да замените с нарязан на ситно копър.

Дай твоята оценка:
5 от 3 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft