Рецептите на Петър Дънов за здраве и дълголетие

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Рецептите на Петър Дънов за здраве и дълголетие
31375

Всеки ден различни лекари и изявени специалисти алармират, че българинът страда все повече от една или друга болест, че е потиснат емоционално и психично, че се чувства най-нещастен сред останалите европейци...

Свикнали сме да се примиряваме с тези новини, но всъщност здравето и щастието ни зависят почти напълно само от нас. В редакцията на в. “Доктор” се получиха няколко писма от наши читатели, които помолиха за повече информация около учението на един от най-великите лечители на България - Учителят Петър Дънов . Той е предал на поколенията създадената от него система за хранене, прочистване на организма, режим на живот, мислене и чувстване, защото много от болестите идват именно заради подтиснати отрицателни емоции.

“Две причини произвеждат болести и страдания. Едната е физическа - неправилното хранене и дишане, а втората е психична - неправилно мислене и чувстване. Много от болестите се дължат на смущения в чувствата, а други - на смущения на ума. Когато болестите се дължат на умствени смущения, те засягат мускулната система и белите дробове. Когато смущенията са повече от чувствен характер, те засягат сърцето, черния дроб, дихателната система и кръвоносните съдове. Мислите на човека проникват в междумолекулното пространство на мозъчната нервна система, а чувствата - в междумoлекулното пространство на симпатичната нервна система. Ако някой човек не даде възможност на мисълта си да се реализира, тя ще предизвика взрив в мозъчната нервна система. Ако пък подпуши някое свое чувство, то ще предизвика взрив в симпатичната нервна система”, пише в една от книгите си Учителят.

Дисхармоничните мисли стават причина за разстройване на мозъчната нервна система, “подпушените” чувства разстройват симпатичната нервна система, а постъпките, които нарушават душевния ни комфорт, разстройват мускулната и костната система.

Болести като ревматизъм, ишиас, главоболие и др. са резултат на “подпушване” в чувствата. Най-добрият лек срещу това е да се освободи пътят на Любовта - към близките и към Бог. Потискането на чувствата води и до аномалия във функциите на сърцето, вследствие на което пулсът се изменя.  

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Петър Дънов
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft