Какво представлява кресонът и за какво се използва

вход през zajenata.bg
4579

Рецепти с кресон

Салата от кресон, спанак и круша

Съставки:

2 чаши нарязан кресон, използвайте и стъблата
2 чаши спанак, нарязан на едро
1 голяма или 2 средни круши
сол и пипер на вкус
1 настърган морков
1 супена лъжица печен сусам

Дресинг

1 супена лъжица пресен джинджифил, нарязан на едро
¼ чаша овкусен оризов оцет
¼ чаша бадемово масло
1 ½ супени лъжици суров мед
2 супени лъжици вода или повече, ако е необходимо
чили или на вкус
½ чаена лъжица хималайска сол
3 супени лъжици зехтин

Начин на приготвяне:

Поставете кресона и спанака в голяма купа. Нарежете крушите на плътни резенчета с големината на кибритена клечка. Внимателно ги поставете при кресона и спанака. Овкусете със сол и пипер на вкус.
Поставете всички съставки на дресинга в блендер и блендирайте до получаването на хомогенна смес. Овкусете салатата с дресинга и украсете с настърган морков и печени сусамови семена.

Зеленчуци с кресон

Необходими Съставки

  • моркови - 380 г
  • тиквички - 380 г
  • целина - 2 стръка
  • масло - 30 г
  • кресон - 1 връзка
  • черен пипер
  • копър

Начин на приготвяне

  • Нарежете морковите и тиквичките на пръчки. Сложете морковите в купа, залейте с 2 с.л. вода и гответе на пълна мощ около 5-6 минути под похлупак. 
  • Преместете ги в краищата на съда и в средата поставете тиквичките и нарязаните на ленти стръкове целина. 
  • Върнете обратно в микровълновата и гответе още 4-5 минути. Разтопете за около 30 секунди маслото във фурната, добавете наситнен кресон, сол и черен пипер. 
  • Разбъркайте добре и овкусете със сместа добре отцедените зеленчуци. Разбъркайте и поднесете веднага. 
  • По желание към ястието може да добавите и други зеленчуци.

Супа с кресон

Необходими Съставки

  • кресон - 3 шепи
  • праз - 2 стръка
  • селъри - 3 стръка
  • картофи - 3 броя
  • пащърнак - 1 корен
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • мазнина - 60 мл

Начин на приготвяне

  • Загрейте мазнината в тенджера и запържете в нея нарязаните дребно праз, селъри, настъргания пащърнак и скълцания чесън. 
  • След 20 секунди добавете почистените и нарязани картофи , разбъркайте и долейте гореща вода, колкото да покрие зеленчуците. 
  • Варете, докато картофите омекнат напълно. Добавете измития кресон, разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер. 
  • Свалете веднага от котлона и оставете под капак за няколко минути. 
  • След това пасирайте и по желание разбъркайте с малко сметана. Поднесете с листенца пресен кресон.
1
2
3 4 5 6
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft