2-3 листа зелена салата
	1 1/2 с. л. оцет 
	1 ч. л. дижонска горчица
	2-3 с. л. зехтин 
	2 филета аншоа
	2 сварени картофа 
	1 сварено яйце 
	1 с. л. сварен бял ориз 
	1 малка консерва червен боб
	1 кутия риба тон (90 г)
	1 краставица 
	1 домат 
	сол и захар на вкус 
Зелената салата, доматът и краставицата се нарязават наедро и се поставят на дъното на салатиера.
След това се приготвя винегретът, като продуктите за него се смесват и се пасират, докато се получи средно гъст сос. С половината от него се заливат зеленчуците в салатиерата.
Започват да се редят останалите продукти за салатата. В средата се поставя рибата тон, около нея на сектори се подреждат нарязаните на едри кубчета картофи, оризът, бобът и яйцето. Върху рибата тон се слагат и филетата от аншоа.
Накрая салатата се залива с останалия винегрет.
	Съвет: съставките на салатата търпят изменения според региона, в който се приготвя - свареният ориз може да се замени със сварен зелен боб например.
	 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








