Сарми с лапад

вход през zajenata.bg
Сарми с лапад
admin
Добавена от: admin
2576
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

550 гр мляно ме­со (кайма)
80 мл мазнина
200 г листа от лапад
80 гр лук
50 гр ориз
20 гр дома­тено пюоре
2 яйца
100 гр кисело мляко
20 гр браш­но
магданоз
джоджен
ко­пър
сол
червен и черен пипер

За плънката (най-добре е да използвате агнешко, но може и смес): сложете олиото да се сгорещи в тиган и заушете в него нарязания лук до омекване. Добавете ориза, домате­ното пюре, червения пипер и го­реща вода (в съотношение към ориза 1,5:1). Оставете да ври на бавен огън и щом оризът поеме водата, добавете каймата и подправките. Объркайте добре, раздробявайки каймата, и запържете леко. През това време попарете лапада във вряла подсолена вода, за да омекнат. Вземайте по едно листо лапад, слагайте в средата му по малко от плънката и завивайте стегнато на сармичка. Подредете навитите сарми плътно в тенджерка с дебело дъно (може да сложите на дъното няколко цели листа лапад или зелеви листа, за да не загарят). Залейте с вода, колкото да  покрие сармите, и оставете да се варят на бавен огън, докато водата почти изври, а вътрешността на сармите е готова. 
Готовите сарми дръпнете от огъня. Разбийте яйцата с брашно­то и киселото мляко и добавете на струйка към останалата в тенджерата вода при сармите. Разтърсете тенджерата и върнете за малко отново на котлона, колкото да се свари запръжката.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft