Свежи лимонени маска за лице за всякакъв тип кожа

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за кожата
Свежи лимонени маска за лице за всякакъв тип кожа
4986

От древни времена лимонът се използва в качество на козметично средство . Сокът от това растение, за уникалните свойства на които подробно е разказано по-долу, се прилага не само като необходим компонент в кремове, лосиони и т.н, но и самостоятелно. Обаче преди да включите лимоновия сок в своята козметична аптечка, следва да определите своя тип кожа.
Прави се това по следния начин: няколко часа след измиването на лицето , минете с бяла папирусна хартия с леко натискане последователно по челото, носа и брадичката, след това с края на хартията към дясната и лявата бузи. Ако на хартията не останат мазни метна - резултатът от теста за мазна кожа е отрицателен, а кожата - суха.
При наличието на мазни петна в центъра на хартиената лента - теста е положителен, което свидетелства за нормална кожа.
Ако сте наброили повече от пет мазни петна - може да говорим за рязко положителен резултат и съответно за мазна кожа. Освен посочените три, има смесен тип кожа. В повечето случаи при грижата за такава кожа се използват средства за нормален тип кожа.
Всички козметични рецепти, включващи лимонов сок, са разпределени в съответствие с трите типа кожа .

Маските широко се използват при грижата за кожата на лицето както в козметичните кабинети, така и вкъщи благодарение на значителната ефективност на въздействието на кожата в сравнение с други процедури. Основното дейстие на маските - активизацията на кръвообръщението и подобряването на подхранването на кожата. От сока на лимона може да се приготвят маски за всички типове кожа .

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Кожа
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft