Селска питка с праз
    
    
    
                
            
                17 Ноември 2015
            
            
            10045
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                В купа се смесват всички съставки за тестото, без маята да се захваща. Замесва се незалепващо тесто, средно меко. 
В тиган се слага малко олио, добавя се нарязаният праз и се пържи 10-тина минути, след което се добавя нарязаната пиперка. Сместа се подправя на вкус и се сваля от огъня. 
Оставя се да поизстине, след което се добавят яйцата, сметаната, сиренето . 
От тестото се разточва кръгла кора, в средата се слага плънката, завиват се добре краищата, като се усукват леко настрани и навътре, а в средата се подреждат листенца картофи. Леко се намазва с олио и се пече около 25 минути на 200 градуса.



Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








