 
                
            За месните късчета:
 300 гр. мляно месо
 1 яйце
 1 малка глава лук, ситно нарязана
 1 ч.л. Вегета
 1/2 ч.л. черен пипер
 1/3 ч.л. риган
 1-2 супени лъжици галета 
За месото:
 300 гр. телешко, нарязано на кубчета
 300 гр. свинско, нарязано на кубчета
 2 големи моркова,  нарязани на кубчета
 2 консерви (300 грама) гъби
 1 стрък целина
 1 супена лъжица Вегета
 1 ч.л. черен пипер
 1 ч.л. риган
 1 ч.л. шарена сол
 1 супена лъжица магданоз
 сол (на вкус)
 250 мл. прясно мляко
 1 супена лъжица горчица
 1 1/2 супени лъжици брашно
За поръсване:
 200 гр. настъргана моцарела
 1 супена лъжица ситно нарязана връзка магданоз
За месните късчета:
Всички продукти се смесват добре и се оформят топчета с големината на лешник. 
За селското месо:
В малко олио на силен огън се запържват лукът, морковът и целината.
Щом омекнат, се добавят отцедените гъби, Вегетата, черният пипер, риганът, шарената сол, магданозът и сол на вкус, и всичко хубаво се разбърква.
Добавя се телешкото месо, леко се запържва и се залива с 500 мл. вряла вода. Оставя се да се задушава около 30 минути. След това се добавя свинското и също се задушава за 10 минути. Накрая се добавят топчетата от кайма. Залива се с 500 мл. топла вода и ястието се оставя да се готви около 1 час на слаб огън (добавете още вода, ако е необходимо).
Когато всичко е добре сварено (месото трябва да е меко на пипане), добавете соса Бешамел (разбъркайте добре всички съставки за него), оставете да покъкри още 10 минути.
Изсипете сместа в тавичка и я пъхнете да се пече във фурната за около 20 минути на 220 градуса.
Поръсете с настъргана моцарела и магданоз, и върнете във фурната за още 5-10 минути, докато моцарелата се разтопи.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








